Yhdistyksestä

Lappeenrannan Ilmailuyhdistys on perustettu vuonna 1932. Kerhossamme harrastetaan purje- ja moottorilentoa sekä myöskin ultrakevytilmailua, riippuliitoa sekä lennokkeja. Kerhon omistamaan lentokalustoon kuuluu kaksi moottorikonetta ja neljä purjelentokonetta.

Liy järjestää vuosittain kursseja lentolupakirjaa haluaville. Talven aikana pidetään teoriakurssit moottorilennon yksityislentäjän lupakirjaa (PPL) ja purjelentäjän lupakirjaa (GPL) varten. Lisäksi järjestämme jatkokoulutusta näissä lajeissa.

Kerhossamme toimii noin 160 jäsentä. Tärkein toiminta on tietenkin itse harrastus – lentäminen. Tämän lisäksi järjestetään erilaisia tempauksia, talkoita ja varainkeräystä joitten tavoitteena on ilmailun edistäminen. Talkoovoimin on vuosien saatossa järjestetty useita lentonäytöksiä ja ilmailutapahtumia.

Vapaaehtoinen lentopelastustoiminta (VaPePa) on myös merkittävä osa Lappeenrannan Ilmailuyhdistyksen toimintaa. Lappeenrannan SAR- sekä palolentotukikohta sijaitsee Lappeenrannan lentoasemalla ja kerhomme vastaa sen toiminnasta. LIY:llä on tällä hetkellä 24 henkilöä koulutettuna etsintäkoneen miehistöksi ja heistä yhdeksällä on oikeus toimia SAR-lentäjänä operatiivisessa tilanteessa.

Kerhomme toimitilat sijaitsevat Lappeenrannan lentokentän laidalla, jossa on kahvio, luokkahuone, huoltotilat sekä lentokonehalli.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme !