Purjelennon lupakirjakoulutus

Purjelentokurssit

Me koulutamme purjelentäjiä kahdella erimuotoisella kurssilla: lupakirjakurssilla ja tutustumiskurssilla. Lisäksi on esittelykurssi harrastukseen tutustumista varten. Lupakirjakurssilla annetaan purjelentäjän lupakirjaan vaadittava koulutus. Tutustumiskurssin tavoitteena on perehdyttää ja tehdä lentämistä tutummaksi, ja jatkaa niin haluttaessa eteenpäin lupakirjakurssille.

Lupakirjakurssi alkaa keväällä maalis-huhtikuussa 43 tunnin mittaisella teoriajaksolla. Kursseilla noudatetaan Ilmailuhallinnon hyväksymää koulutusohjetta: Koulutusohjelma purjelentäjän lupakirjaa varten (SIL 15.5.2012)

Koulukoneena käytetään kaksipaikkaista Puchacz SZD-50 konetta. Osa yksinlennoista lennetään yksipaikkaisella SZD-51 Junior koneella.

Tutustumiskurssi

Jos haluat pelkästään kokeilla purjelentämistä ja ohjata purjekonetta ilmassa, tule purjelennon tutustumiskurssille. Lennät opettajan kanssa 3 lentoa, joiden aikana saat tutustua koneeseen ja sen ohjaamiseen. Sen lisäksi saat kevyen teoriapaketin lentämisestä ja lentokoneen ohjaamisesta. Ja jos vuoden sisällä aloitat varsinaisen lupakirjakurssin, hyvitetään tutustumiskurssilla lentämäsi lennot.

Esittelykurssi

Esittelykurssi on helppo tapa tutustua purjelentämiseen. Pääset lentämään purjekoneella lennonopettajan kanssa ja voit tutustua kerhomme lentokoneisiin ja lentotoimintaan. Ohjelmaan kuuluu myös hieman purjelennon teoriaa. Et tarvitse lääkärintodistusta, eikä Sinun tarvitse sitoutua lupakirjakurssiin ennen lajiin tutustumista.

Esittelylennolle osallistumiseen ei ole mitään erityisiä pääsyvaatimuksia, Sinun on vain annettava vakuutus terveydentilastasi (ettei Sinulla ole mitään sairautta, jonka vuoksi lentäminen voisi vaarantaa terveytesi).

Alaikäraja kurssille on 15 vuotta. Nuoremmatkin ovat tervetulleita tutustumaan, mutta lentokoulutuksen voi aloittaa vasta 15-vuotiaana. Alle 18-vuotias tarvitsee myös kirjallisen suostumuksen huoltajalta.

Tutustumis- sekä esittelykursseja järjestetään tarpeen mukaan ja ne sopivat esim. lahjaksi purjelennosta kiinnostuneelle henkilölle.

Vaatimukset

Purjelentäjän lupakirjan saamiseksi riittää aivan normaali terveys. Silmälasitkaan eivät ole este. Kurssin voi aloittaa sinä vuonna kun täyttää 15 vuotta, mutta lupakirjan saa vasta 16 vuotta täytettyään. Koulutukseen osallistuminen edellyttää myös LIY:n jäsenyyttä; Ilmailuhallinnon antama koulutuslupa sallii meidän kouluttaa vain omia jäseniämme.

Kurssin hinta

Purjelennon lupakirjakurssiin kuuluu 50 lentoa ja vähintään 10 tuntia lentoaikaa, oppitunnit, oppimateriaali ja muuta tarvittavaa materiaalia sekä teoria- ja lentokokeet. Tämän lisäksi oppilaan on hankittava ilmailulääkäriltä lääkärinlausunto, myös Ilmailuhallinto veloittaa lupakirjoista aikanaan omat lupamaksunsa. PEL M2-41

Purjelennon maksut löytyvät hinnastosta.

Kysy purjelentämisestä ja koulutuksesta lisää purjelennon koulutuspäälliköltä Ilkka Lindströmiltä lindstrom.ilkka (at)gmail.com tai 040 5071115.

Lisää purjelennosta www.ilmailuliitto.fi