Lentonäytös ja Taitolennon SM- ja PM-kisat Lappeenrannassa 29. – 31.7.2021

Lappeenrannan Ilmailuyhdistys ry ja Suomen Urheilutaitolentäjät ry järjestävät yhdessä heinäkuun 2021 viimeisellä viikolla Lappeenrannan lentokentälle tapahtuman, joka hakee vertaistaan eteläkarjalaisessa ilmailuhistoriassa. Taivaalla kuullaan taitolentokoneiden tähtimoottoreiden hyrinää sekä taitolentopurjekoneiden vienoa suhinaa keskiviikosta 28.7. lauantaihin 31.7. asti.

Lauantaina 31.7. klo 14.00 alkaen järjestetään lentonäytös, jossa nähdään taitolennon lisäksi monipuolinen kattaus lentäviä laitteita, harrasteilmailua, lentokoulujen koneita kuten Suomen Ilmailuopiston Embraer 500 Phenom 100 -suihkulentokone sekä laskuvarjohyppyjä. Puolustusvoimien edustajana tapahtumassa on Utin Jääkärirykmentin NH90-helikopteri. Historiallisessa osuudessa taivaalla nähdään mm. nelikoneinen Saab 91D Safir -ryhmä ”Woikosken Safirit” ja lappeenrantalaisille aikaisemmilta vuosilta tuttu De Havilland DHC1 Chipmunk. Maanäyttelyssä on paljon nähtävää kuten Suomen ensimmäinen sähkölentokone Pipistrel Alpha Electro sekä lentokoulujen esittelyä.

Taitolentomestaruuskilpailut ja lentonäytös ovat nähtävissä Lappeenrannan lentokentällä yleisölle torstaista 29.7. klo 12.00 alkaen lauantaihin 31.7. klo 18.00 asti, päivisin klo 12-18. Tapahtuman ajan on mahdollista ostaa ja lentää tutustumislentoja Lappeenrannan Ilmailuyhdistys ry:n moottori- tai purjekoneella. Paikalla on myös ravintolapalveluita ja myytävänä ilmailuaiheista kirjallisuutta sekä tuotteita. Tapahtumaan osallistuu myös Karjalan Ilmailumuseo, joka tuo esille museokoneen sekä pitää ovensa auki tapahtuman aikana.

Tapahtumaan on pääsymaksu, to-pe 5 €, la 10 €. Pysäköintimaksu kenttäalueella maksaa 5 €. Maksutapoina yleisimmät kortit ja älypuhelinmaksut sekä käteinen.

Vastaa